Mar 31, 2007

biasa2 aje

. Mar 31, 2007 .

salam
apa y jadi semalam , semalam punye cite..pandang depan dan terus..

aku bukan sorang lagi

aku pon tak sedar , tapi hari makin pantas , byk hal dan kerja perlu diselesaikan.byk pula perlu aku penuhi .
"ko jgn kate ko penat"
aku blum penat , aku trus ngn usaha dan mencuba . rasa byk ketinggalan . kna catchup skit.
tq smlm..aku cuba~

"nak tak nk , redah ajerlah with a smile " she wrote

hari ni aku tertipu , puas aku datang awal , cit! tipah tertipu . aku mengambil masa terluang ini untuk burak2 ngn geng lama
"weh! makan jOm!"
"tade hal .. datng skrang!"

"eh..apesal cepat sangat datang?"

burak pasal semua benda , best aje . byk benda yg berubah tapi terpulang kat kite untuk terus berpegang pada pendirian . sentiasa hormat orang lain . respek gitu!
"ramai yg berubah bile kuar "
"tapi ade yg sama aje.."

tiada yg hitam atau terlebih putih . semua sama manusia , hamba yg Esa . knp kita perlu nk judge lebih untuk membeza2kan mereka?

"bomar sedap lak sore"
citz!

aku melayan lagu hujan - pagi yg gelap
sungguh aku suke..

mari lebatkan hujan~

(Read More..)

Mar 27, 2007

jiwang jap

. Mar 27, 2007 .


I'm on the floor
counting one minute more
Noone to break the silence

Staring into the night
all alone but that's alright
It's the feeling deep inside I don't like

Chorus:
There is no excuse my friend
for breaking my heart
breaking my heart again
This is where our journey ends
Your breaking my heart again

Here in my bed
counting the words you've said
They linger in the shadows

Coming home late at night
drunk again but that's alright
It's the look in your eyes I don't like

Chorus:
There is no excuse my friend
for breaking my heart
breaking my heart again...


(Read More..)

Mar 23, 2007

perfect picture

. Mar 23, 2007 .

a'kum kepada semua
" kamo kat mane , do sam xtvts yg buat u motivated "
" ske jln2 , tgh jln2 "

semenjak kita lahir ... sememangnya kita suke kan bnda yg cantik , cun dan sedap mata memandang . bukan pasal tuh tapi pasal gmba / picture
semnjk umi bli kamera nikon tuh byk pulak gmba yg cun2 terhasil dari kamera tuh . apetah lagi bile ham pegang kamera tuh . tambah lagi ngn kamera lomo dier..semua pasal kamera
dalam blog liVe memaparkan bebrapa 'gmba' yg best2..
lain oragn tgk gmba , lain respon nye

" penuh dengan makna aa gmba nie , very mendalam "
" biasa aje..apesal muka dier camtuh? "

tapi paling aku ske
"ko tak paham seni aa!" .. hahah


keindahan ciptaanNya yg sempurna , kita nilai bagaimana? . adakah kita cukup bersyukur?

ppe pon hari tuh aku pergi berjalan2 . bertemu dengn perbualan ini
" uma , awk bawak kamera ? ala..rugi laa .. semua orang tgh ade nie..bukan selalu . kang tak jmp dah "

"dia kate rugi tak bawa kamera . memori ku sentiasa menyimpan kenangan kita bersama.. "


that is so gay~

so selepas aku kantOi 'jln2' aku pulang dgn gumbra , bukan sebab kantoi tapi sebb nie
"hah? knp camnie .."
"kawn saya soh saya jadi rangga"
"ee...pelik"


adeh , lmbat lak nk upload gmba nie

(Read More..)

Mar 21, 2007

fokus = kenyang

. Mar 21, 2007 .

a'kum
selapas beberapa hari aku surf blog kawan2 aku , serba sedikit aku nmpk cam
"gile aa best blog mereka"
setiap orang ade feveret blog untuk dier surf pastu baru dier tulis samthing dalam blog dier.huhu
beberapa hari ini aku gak hilang fokus , byk bend ayg aku kena buat , aku lupe , aku tertinggal ...
baru balik kerja .. tiba2
"lampu signboard kau tak tutp..len kali tlg bg fokus pd kerja"

Diriwayatkan dari Aisyah katanya:”Nabi s.a.w pernah solat memakai baju bergambar (bercorak-corak). Suatu ketika nabi s.a.w terlihat kepada gambar di baju itu. Setelah selesai solat, nabi berkata:”Bawalah bajuku ini kepada Abu Jahm dan bawa kembali tukaran daripada Abu Jahm. Baju ini melalaikanku sebentar tadi dari solatku.”
(al-Bukhari)
errkk.~

setelah diberi taklimat da peringatan , dia dah bertolak ke tmpt pembelajaran
tnya2 ape nk bawak dok kat hostel . apa sangat ak leh tulung . bgtau aa skit2 pengalaman skola kampung aku tuh ... macam dalam blog nilamkura
"bnyak rupenya kenangan kite bile sebumbung dlu..pehit+manis jadi dak skola dulu..buat cmne pon x mngkin leh kembali masa tuh...kan?ape2 pon aku sgt berterima kasih pada insan yg disebutkan namanye diatas ini..sekurang2 nya aku mampu utk menjadi seseorng pada hari ini." dipetik dari blog nilamkura


gud luk , jgn putus asa , ingat jasa mereka , jgn tinggal solat , minta pada Dia

"weih ma , aku sangat merindui adik ko .. bile dier nk balik? ko tak rindu adik ko ke?"
"lebih baik die kat sana blja dari tgk tv aje tiap hari..jgn blik pon takpe! biar slim!"


Dia shj yg tempt untuk bergantung

" ..... wanas aluka yaqinan shodiqa"


(Read More..)

Mar 17, 2007

jauh merindu

. Mar 17, 2007 .


ternmpk butang abah yg cun , trus dia tnya
"abah nie butang ape?"
"nie butang untuk engineer , dapat dari..bla bla bla [sambung cite]"
"sure jacket abah nie mahal "
"tak lah , abah bli butang aje , baju nie dah lama"
[gelak]

....................

"kita nk pi mane?"
"hanta abah , abah nk pi keje jauh jap"
huhu


sebelum pergi , byk pesanana untuk anak2 dier . untuk sentiasa jaga sOlat dan tulung kerja umah . "kalo kuar sila lah bgtau umi , jgn buat umi tertnya2 "
aduh..terasa daku


abah berangkat untuk ke sana takde laa lama , tapi tibe2 rasa lama lak~..
setelah bah cite hal sebenar , dan ape yg mungkin kita hadapi nnt , buat aku terfikir dan mentafsir
aku mesti berusha lebih , untuk redhaNya dan unutk ibubapa ku . sayang mereka






" ini perancangan , tapi semua nie terpulang pada usaha kamu "

(Read More..)

open memori

.

a'kum [mulakan dengan bismillah]
inagt datang kerja hari nie bz , tapi tgk kak lin pOn melepak tgk AF..
aduh..
tapi tak per..lain hari , lain rezki

semalam aku dapt call
"a'kum , uma datang tak nie? , saya tunggu korang datang nie.."
terlupa lak aku kat open haouse umah ina , selepas call kawan2 , rame2 konvoi..
sampai aje member pon baru sampai ... teringat memOri lama2

"ma , aku benci ko , tapi aku still kawan ko " sambil gelak
lawak aje..

"ko tgk tuh yeb , time dier nek kete ko , dier baik aje tak pernah perli ko . tapi tgk skrang dah nek motor pi skola , selamba aje kutuk ko " rame2 gelak2
[muka bengang , tahan bengang] " errk..argh! ko mmg talam muka! "

[semua blur]

"talam muka ape yeb?"

huhu..


terinagt aku time nie blaja petang2..tiga lelaki misteri~

(Read More..)

drama bloggin

.

"knp aku call tak angkat?" tnya danny penuh dengan perasaan bengang

"aku keje" selamba shj jasOn menjawab

"ape jadi semalam?! bgtau aku cepat! btul ke apa aku dengar?!!" berang danny mngemukakan persOalan
khabar angin cepat tersebar , kematian anak Dato T , Jamilah ......[bla bla bla]


ok ok..drama drama drama..
aku pon tak ingat mane aku baca , tapi ade gak aa adegan camtu . tuh copy paste aje . dan tulis dalam buku kecil nie.. mane ntah ciloK .
selalu aku tnya / ditnya pasal blog dan membloggin [ade ke perkataan nie?]
"busan"
"no idea"
"tak meriah"
"lapar"
"kecOh"
dan lelain , haha
blogosphere semakin mengembang . makin ramai ade blog tersendiri . semua nk lain dari yg lain . haha . istiqamah dan lakukan untuk mecari redhaNya ... [buzz]

aku teriangat dulu time aku masih mentah , time tuh ramai yg online kt mirc , ngn channel yg hangat cam #hira' , #batch** , #16tahun , channel ape ntah , ngn dalnet , web net , mesra net . sampai jadi kes lak kat skola . haha kena panggil ngn mllh ***i . waa ..lama sungguh aku tak meng'irc'kan diri .
pape pon .
kang makin ramai membloggin , jgn2 kite kena panggil masuk pejabat..

[gelak]

" aku bising kat channel aje , tak selalu pon privert ngn banat / banin "
=P

skrang camne pula?
lain masa , lain masalahnya

tambahan link dalam blogsphere aku
wan hilmi
meOr syafiq
izzat muzzamal
hasif
muadz dzulkefli

mula kan dengan bismillah dan istiqamah

(Read More..)

Mar 14, 2007

kerjakan aiman

. Mar 14, 2007 .

a'kum
salam sejahtera..

tak selalu peluang kedua datang tiba2 . kalo ia datang pegang kukuh pada ia , jgn lepaskan , jgn biarkan ia terlepas . untuk mengejar apa yg kita mahu . byk pengOrbanan yg perlu kita lakukan . byk kepayahan kena tempuhi . hnya disiplin , istiqamah dan tawakal yg tinggi dapat kita melepasi dgn kecemerlangan .

"ini secOnd chance ko . jgn men lagi . bile lagi ko nk BANGKIT kalo bukan skrang "


aku doakan ko selalu

tribute to i am sparticus

"ape best hari nie?"

kawan aku selalu tnya soklan camtuh . selain dari soklan "bile ko free" and "jOm minum?" ..huhu . balik dari kerja aku terlelap jap . bangun terkejut dengar berita
"aiman balik hari nie!"

lma sungguh tak dengar khabar dari budakkecik itu~ teringat lak masa dulu2 . time dier kecik2 dulu . nangis aje . camne ek dier skrang?

"kang dier sampai , aku nk tOmbok dier first , sbb dier cute sangat "




skrang tgh usaha untuk tolong kawan . "mentang2 dah femes , kna lah ade masa untuk layan peminat " adik dier bgtau . haha . takpe..kang ade msa kena update kerja tuh~..

mencari jalan lain~

(Read More..)

Mar 12, 2007

jump!

. Mar 12, 2007 .

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
bile nk gile gabai lagi?

(Read More..)

tamat dan mula

.

a'kum
hari ni result kua . amik result . bersyukur dan redha dah lama bersedia untuk hari ini . hamdulillah.
"Salam..weh alex komang..brapa lu dpt?haha.."

"tak secukup mungkin"


redha . bersykur . dan bersedia

"yg penting usaha kita selepas nie.."


pape pon..

beberapa hari sebelum aku ber'emo' amik result . hari2 itu sungguh unik
walaupun aku termiss Gangstarz yg lepas tapi aku tgh try carik torrent nyer..leh aku tgk2~
walaubgmana pOn ham melalui prstwa yg berlainan..


gmba mengisahkan segalanya..damn! AndyShah, Rafiq, Daneal
[ takde dalam gmaba,bkan sebab gmba kecik tp ham besar sangat ]
Alvin , and , INFINATEZ

setelah datang lmbat kat mesyuarat , aku terkejut dgn nma ku yg dipilih jadi...samthing2~
"knp ko BANGKIT , and JGNTDOJE hari nie?"
balik2 ...
"jmpt aku cepat!..."
aduh..

ham pulang ,
"ma..nie untuk ko..nie untuk aku..aku dapat freebie"
[dengar ham cite]

tertido
[dush!] "wOi!dengar laa aku cite.."

"ma tulung aku..aku lmbat..mungkin tak sempat!"
takde hal aa..

mungkin aku nie BANGKIT dan JGNTDOJE..
"Uma!..happy birthday! Hehe.nk jd org last snye.hehu"

owh..atau mungkin sbb hari ni besday sy..
tak prasan..

aku terus BANGKIT dan JGNTDOJE

tamat setahun umur aku..bermula era yg baru..
"ini yg ko bg aku?aku takkan bg pape kat ko lagi.."

(Read More..)

Mar 9, 2007

bOikot diri

. Mar 9, 2007 .

"weih boss bli mknn.."

[makan]

tiba2

erkk...hm..uwek..

[muntah lagi]

sakit tekak , pening pala , demam , sakit perut

"makan ape tadi?"tnya shbt

"mcD.."shbt jawab

"patut la...aku bOikot , no eat no bullets and no muntah"

[balik awal]

(Read More..)

Mar 8, 2007

harmonize my komp

. Mar 8, 2007 .

a'kum
lama sungguh aku nk update.tapi bile dah usik komp teringat lak kena donlod samthing~
"aku nk cite Cinta Medik , House , PB , gangstarz , bla bla bla"
ingat aku nie tokey torrent ke?..haha..

alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah
walalu pon minggu nie cam agak penat jiwa dan fizikal..tapi skrang aku adda disini dalam keadaan yg sihat dan pening kuat.
cite pasal gangstarz tv3 , mmg satu eye opener bg rakyat mesia yg orang seberang sana semua kretif2..haha.
walaupun infinatez dan flava dedua memenunjukkan kehebatan dalam voicing dan stage control tapi masih ade kekecokkan atas pentas..[bassis infinatez mmg first class!]
tapi group dari indonesia menunjukkan mereka tidak perlu ramai orang dalam satu group tapi mnyampaikan satu presentation yg amat merdu dan bertenaga..dengan kekretifan diluar jangkaan , mnarik minat penOnton.

sudah2..
paling suke kump The Lima , mmg stylo . tiga jejaka tp sOre gempak~
tapi tgk budaya yg dibawa penyanyo luar..mmg agak tidak menyenangkan aa..lelakinye tak tahu aa.tapi perempuannye..agak seksi dan terdedah.persembahan yg mengghairahkan [btul ke nie?]
ntah aa..tutup mata

aku skrang tgh tensen ngn komp aku.
antara masalah yg dihadapi
1 - blie turn off komp atau restart , komp takkan dapat masuk windows balik . kuar gmba Windows tuh lma2...[lma gile] . so komp aku nie dalam sehari..mungkin tutup hnya sekali.time mereka nk pi tido..sebab kalo off..kena tunggu sejam dua baru le on balik

2 - External harddisk tak leh pasang . bile sambung aje . sure dalam masa 30 minit kemudian , komp akan terrestart , dan masalah 1 akan berulang

3 - byk aa prOgram yg .... najis tak berguna..aku pon tak tahu sape install dan ape kegunaannye..kang uninstall ade aje yg amuk~

4 - mungkin ini masalah stremix , tapi nk upload bukan men sukar . nk attach pon lembu lembab gile . kesian kat abah , harituh dier nk upload some documents penting , tapi sebab stremix yg laju perlahan buat hal , so benda tuh kena buat berulang2..
tak habis2 ngn Connection Reset..

camtuh lah..byk sangat donlod hardisk pon nk penuh..kang aku burn~..tunggu boss balik dari sarawak~

dalam mtv someone will ask X to pimp his ride..tapi aku..
"plz pimp my komp!!.."

(Read More..)

Mar 7, 2007

sedia...gO!

. Mar 7, 2007 .

jap2..

mula balik

try balik~

upgrade kepada yg lebih baik

(Read More..)

Mar 2, 2007

dah2 emo lak~

. Mar 2, 2007 .

a'kum
sambil aku tunggu upload gmba , bek aku tulis samthing..
[mmg aa upload lmbat gile..bengang aa!]

lam dah tak dengar lagu jiwang2 nie...rezki aku time aku surf foder dalam pc kat cc~
Micheal Learns TO Rock - All Album
waduh..mmg gile bayang aku~..lama sungguh nk donlod albumnyer..tapi selalu tak ingat..layan jiwang karat aa aku balik~...haha
lagu cam 25 minutes , paint my love , breaking my heart , breaking the rules , someday , sleeping child , u took my heart away..
gile aa..waa.
cam ham selalu cakap bile prasaan nie datang.
"i feel so gay rite now..."


"nie last keje abah.penat dah asyik tukar keje aje...tapi korang kena usaha lebih . abah takkan ade selalu "

aku ingat dulu time aku kecik2 , sOklan yg cikgu selalu tnya . semua jawab senang aje..aku tak tahu aa..selalu tak dapat jawab . aku balik tnya abah aku , dier try paham kan aku , biar aku dapat jawapan yg clear . tapi bile cikgu tnya balik time kat skola , still aku tak yakin untuk jawab . kawan2 aku semua pelik
"eih knp ko tak jawab?..ko tak tahu ke..ko takde masa depan ke?ade pendirian tak nie?"
aku tnya abah balik .. dier jawab
"nnt bile dah besar..buat yg terbaik untuk famili , kerja tetap kerja tapi famili kena utama . kalo abah keje aje..uma takkan jadi soleh baik cam skrang "
aku pergi ke sKola semula..dengan penuh keyakinan..jika cikgu tnya balik..aku dah tahu jawapan aku ape..

"ha! dOl [nma time muda2 dulu] , ape cite2 kamu besar nnt?..kamu nk jadi ape?"

"saya mahu jadi macam abah saya..."

(Read More..)

minta fikir semula~

.

a'kum
salam sejahtera kepada semua pengunjung blog
sebut pasal pengunjung..aku juga pengunjung blog2 kamu .. hahhah..dulu selalu tgk dalam kedudukan top blog ukhwah.com pernah juga aku aku cam terpikir..
"wah..ramainyer masuk rumah blog ku.."
hamdulillah..spot paling tinggi aku pernah capai pon kedudukan 13 . tuh pon untuk sehari dua je..seingat aku time raya lepas kots..ntah aa..aku pon tak pasti..hnya smngat untuk keep on going.~
bape ramai yg singgah tak penting..tapi asal tujuan asal bloggin kna tetap .. sebarkan yg baik~


camne nk mula aa.~hmm
kita merasakan kita berada dalam kedudukan yg baik . persekitaran yg tenang , kawan yg baik , tmpt kerja yg ok la..dalam kesenangan tuh kita rasa cukup terkawal .
"mungkin ini lah dia keadaan hidup yg baik"
tapi bile mengetahui lebih mendalam ... kita sedar yg persekitaran yg tenang itu hnya lah topeng , sedangkan ia penuh dgn maksiat dn kemungkaran , 'kawan' yg baik itu telah lama terjebak dalam perkara yg tidak disangka2 , dan kerja yg ok...kerja ok laa~hahah..
kengkadang kita nk aje cakap .. "lagi baik aku tak tahu perkara sebenar" .. tapikita lupe mengetahui perkara sebenar membuatkan kita memilih ... arah mane langkah seterusnya..mengetahui perkara sebenar buat minda kita berfikir apa yg terbaik untuk kita

byk benda aku harap aku tidak mengetahui dan memberitahu . tapi jika aku tidak tahu hal sebenar..bagaimana untuk aku berubah untuk perkara yg lebih baik?..

aku berterima kasih kepada mereka yg menegur aku selama ini...yer aa..sebagai anak muda yg masih mengada hijau dalam dunia bloggin ini mungkin ada melakukan bebrapa kesalahan yg serba sedikit tidak mengikut tatasusila dlam membloggin..
terima kasih dan minta maaf byk2..

"Sehingga aku berkata (kepada mereka): `Pohonkanlah ampun kepada Tuhan kamu, sesungguhnya adalah Ia Maha Pengampun.`
"(Sekiranya kamu berbuat demikian), Ia akan menghantarkan hujan lebat mencurah-curah, kepada kamu
"Dan Ia akan memberikan kepada kamu dengan banyaknya harta kekayaan serta anak-pinak dan Ia akan mengadakan bagi kamu kebun-kebun tanaman, serta mengadakan bagi kamu sungai-sungai (yang mengalir di dalamnya). [surah nuh 10 - 12]
beristighfar bukan sahaja untuk meinta ampun kepadaNya..tetapi untuk keberkatan hidup , waris , dan harta

tgh keje
"uma kamu pi rehat"
sambil tgk2 jam kat komp ... amik kunci keje cek duit..trus off.sampai gerai , belum sempat nk duduk
"uma!.."
dengar tak dengar..buat tak layan..
"uma!.."
member aku sOrang nie..ajak makan skali.berbual lah cam biasa..'lama' tak jmp.semua bz kerja
"aku baru aje lepas usrah..."
cits..tidak mengajak~

cite pasal ajak mengajak , hamz ajak aku untuk pergi jalan2 . pi aje aa sungai memane ...mandi and bergumbira

panjang skit , lama tak bloggin . byk benda kena aku pikirkan semula
byk aku buat salah
"aku tak tahu ... tak bermaksud begitu ..hm..aku minta maaf"
[diedit]
mOga hari berikut menjadi lebih baik

"oma!...bgn2!..esOK amik result"
aku dah tak mahu amik result ke?
dOa untuk yg terbaik .

(Read More..)
 
http://alexumar.blogspot.com is proudly powered by Blogger.com | Template by Agus Ramadhani | o-om.com