Jan 31, 2010

before and after

. Jan 31, 2010 .

before
.
.
.
.
.
.
.

after



alhamdulillah

(Read More..)

tipu putra!

.

http://www.youtube.com/view_play_list?p=4F6FBF57AA3AC45C
its a quite a long journey semalam .

alhamdulillah . selesai dengan best skali .


AMIR . mmg janji nk jmp dia . insyallah akan jmp lagi . itu aku pasti .
tahu aja cara nk up kan semangat aku . i come i curik nota . hahah ...
mmg kita sini berdepan dengan masalah yg sama . mungkin aku ada lain skit . CUCMS kan lebih 'unique' . *nk up jugak...

kebenaran tu takkan terselindung selamanya . itu aku tahu . malu2 pon aku hnya manusia . kita hanya manusia . ayuh saling berbaik sangka .

amirevenge is back

ARRAID.alhamdulillah berlatih semalam . ok tapi mungkin tak puas hati skit . kna cari jalan pada semua kekurangan . insyallah dapat lepas . sentiasa aku bersyukur . nk kumpul duit bli benda yg mahu bukan perlu . heheh .

*masih mencari komposer lirik and lagu . ada yang mahu?

SOAP DROPPERS. alhamdulillah dapat jmp mereka . lama sungguh tak jmp .
insyallah kena cari masa utk gath lagi . chill .

antara sebab orang tak suke keje bawah orang , better buat bisnes sendiri . sebab tahu ada yg tidak halal (haram) dalam cara orang atas buat keje . korupsi . dan riba' .

tapi bile bukak bisnes sendiri . diperlekehkan . payment lmbat . atau tak bayar lansung . menipu
"aku bukan ape mar . kita kat sini semangat Melayu semua . semua client aku yg tipu aku , semua Melayu . client melayu cari orang melayu untuk menipu . kita yg jatuhkan bangsa kita . ko sedar ak? "

" saman tak saman . aku serahkan benda2 nie di tangan tuhan . Dia Maha Adil . aku ni kerdil " gelak dengan lawak sinis .

kalo nk tahu . ini lah realiti kehidupan skrang . sampai bile nk hidup dalam penipuan dan kezaliman . asyik-asyik lupa . dan seterusnya ...

tak cakap pasal Ah Long terbesar di Malaysia . PTPTN .

and the nights goes on ... and on



sempat aku iktikaf kat Masjid Besi . sejuk ...

alhamdulillah
celikkan mata . tetapkan pendirian . kuatkan iman

Cyberjaya
Alexumar

(Read More..)

Jan 29, 2010

qiam untuk hafal

. Jan 29, 2010 .

salam'alyk
malam buta . pagi dah tiba . tak sedar ke?..

study tak study . tgk aje pon tapi macma best pulak parasitology . susah nk hafal . paham aje pon ala kadar . nk hafal jugak! . biar puas esok hari .

adeh . time malam2 nie tak nk lepas peluang . qiam . dah lama terhenti .
"tunjukkan aku jalan yang lurus "

0333 pg
jumaat

cyberjaya
Alexumar

(Read More..)

Jan 28, 2010

masa untuk kota janji

. Jan 28, 2010 .

" weh bangun2 ... "

mmg tak bersyukur . susah dan senang lupa .
aku ingat time aku kat Jati , tersandar depan pintu . tgk itik . harap mereka tak kejar aku harini . sawah melambai2 tertiup angin . aziz lepak depan komp penuh emosi . lagu Hujan - Papa Mama dah set , tanda untuk pergi mandi

termenung . pikir kenapa aku disini . mungkinkah aku lebih baik diseberang sana? ...

pandang belakang . aziz masih depan komp
" apa best aa aziz? "
no respon

muka blur . tiada kata . pergi bilik amir
" apa best amir? "
" ntah ... kan best kalo .... " amir bg idea . aku rasa up seketika . tutup pintu . down semula

terlalu byk senyum ketawa . sedih dan tidak puas hati . aku pentingkan diri sendiri . aku lari . aku pergi . lepaskan semua janji . tinggal hnya meja dan kerusi

selalu aje . air tade . letrik takde . puasa malam . pening tutorial .
tahu aja masa untuk senyum dah tidak pernah lupa . angkat kepala duduk bersama . hilang semua . sebentar . sebentar untuk cukup untuk lupa
selalu aja angin pagi memujuk aku , itik ingatkan aku untuk sentiasa terjaga . mimpi buat aku lupa . perjalanan tepi sawah nasihat diri . terus bangkit dari mimpi .

" weih , air dah pnuh ke? " aziz tnya .

belum lagi kot . lagu Hujan still looping . hoping untuk menghilangkan rasa sunyi . rasa sepi

~dengar lagu ku rehatkan kepala aaaa ... engkau oh papa~
~sebuah cita2 anak2 mu kau terima ~

masa itu . terpikir apa umi abah buat skrang . ape hamzah n maya tgh mengada . aiman n mika .
buat aku semngat untuk seketika . diam tanpa bicara . tiba2 byk idea . tulis blog . batal semua acara .

"weh! air dah penuh . melimpah dah "


lain sungguh skrang . tiada masa untuk berfikir . idea semua mat lampir . busuk hampir mati . tiada apa yg dinanti . bagai mati . kosong tin sadin . kosong ketuk takde bunyi . hilang inspirasi . cari semua diri . semua tinggal di sana sini

gempa 2 minit . hilang

cukup sampai sini . sambung emo lain kali .
huhu


hingga tiba satu hari nnt . aku pasti . kita berjumpa kembali . itu janji . dikota itu pasti

(Read More..)

Jan 27, 2010

sejuk putrajaya

. Jan 27, 2010 .

bismillah .
aku mmg tak nk buat keje lat minit . aku tak terkebil2 . kebil2
hm . mmg asyik panas aje skrang . sejukkan diri .


trip to putrajaya
26 January 2010

happy birtday to u

(Read More..)

Jan 21, 2010

cermin WLX

. Jan 21, 2010 .

salam'alyk~

pity WLX , bukan main byk kerosakkan yg terjadi semenjak bertapak di Cyberjaya. last skali exciden . aduh . leh tgk kat blog http://fahimalin.blogspot.com/

im so sorry lama tak update . mungkin blur la .
*safe mode

" Aku nk Umar yg lama . kembalikan Umar yang lama !"
terdiam aku . betul ke nie?
mana cermin . tgk2 . hm ... lain ke?

mmg betul . byk berubah . aku pon tak sedar . aku pon tak tahu . aku pon tak mahu .
betulkan aku .

aduh .
jadi cermin aku .

-sambungan-
aku malas nk post baru . huhu
mungkin ada benarnya cukki cakap camtu . adeh ... tertoleh kebelakang , tgk balik mana aku skrang . byk lain ..

kurang byk . lebih sedikit .

orang Malaysia sangat pelik.
jgn laa blagak bodoh~

(Read More..)
 
http://alexumar.blogspot.com is proudly powered by Blogger.com | Template by Agus Ramadhani | o-om.com