Jul 28, 2008

mnarik!!

. Jul 28, 2008 .

a'kum .
alhamdulillah , sungguh mencabar . minggu yg menarik .

berkejar2 dengan 2 program besar dalam 2 hari . malam tido jam 3 ke 5 . pagi bangun awal untuk terus mulakan hari . sentiasa lalok dan kurang O2 . inilah hasilnya .

tapi akhir minggu ini diakhiri dengan pertandingan di UM . jutaan terima kasih kepada Musaf and Afif kerana sungguh byk membantu . dari hadir lewat , penampilan yg lain , bayaran lmabt , hingga "menepati" syarat2 pertandiangan . terima kasih kepada kamu berdua . hari itu sungguh....menarik .

"aku mmg tak nk angkat ko call , nnt ko marah.."


"nk buat camne ... asal promo"


"... and im hearing this voices "marry her" ...."
"U ARE HEARING VOICES?????!!!"
huhu . lawak .


"... btulkan niat kita , mmg ini boleh menjadi fitnah kepada kita , tetapi kita tonjolkan keindahan islam itu dengan peribadi kita .."
*blur..
Alhamdulillah , pertandingan semalam mmg berjalan dengan lancar . menepati hati penulis . setiap ahli menunjukkan bakat dan kemampuan yg diluar jangkaan . Wakil SMIH juga hadir menampilkan lagu
1) Luka Di Jenin (lirik/lagu : Funis )
2) tak ingat lagu apa ... tapi sedap laa..

Sesiapa yg ada rekod video atau gmba2 tym pertandiangan itu . kongsi2 lah dengan saya . huhu . tym itu masih berkejar sana sini . tak sempat nk tangkap gamba or video .


terus ke Low Yat untuk membeli barangan komp . alhamdulillah akhir minggu ini ku habiskan dengan jalan2 dengan aiman .
mungkin aiman masih belum belajar untuk berkongsi . semua hak milik dia . sambil berjalan2 dengan Along , aiman sering menolak2 dari belakang .

"kenapa man?"
"ni bah man!! " (ini abah aiman)

duduk2 burak2 ngn kak long .
"ni bu mika" (ini ibu mika)

sampai terjerit dari atas sambil jalan nk amik kete .
"NI BAH MAN!!! "

takde orang nk curi kasih sayang aiman . huhu

sudah masuk minggu ke 4 . masih bersedia .
masa untuk tido

(Read More..)

Jul 20, 2008

cukup untuk hari itu ,

. Jul 20, 2008 .

salam kepada smua bloggers .

permulaan hari minggu minggu ini , agak sedikit ganas .
cute . penat . senyum . sakit . dan puas .
laporan seterusnya musaf tulis , aku tak larat . nk jalan2 keliling kota .
"saya berbangga . ko qudwah hasanah aku "


my parent baru aje pulang dari melawat abg aku di Ireland . mungkin seronok sangat , hampir 2g , gamba2 sahaja . untuk habiskan mlihat dan mendengar cerita tak cukup satu malam .

"...gembirakan hati mereka seperti mana..."

hamdulillah byk juga hadiah2 n barang2 yg di bawa pulang . tersenyum sedikit . aiman pon dapat hadiah .
" no no no , nie aju man " aiman awal2 dah sound orang jgn amik baju dier .

hari ni aku agak sedikit kecapekan , tapi hati rasa puas dan berbangga .
untk semalam , cukup lah untuk hari itu , kita mula hari baru hari ini , moga hari ini membawa warna baru

masih terus bersemangat .
alexumar @ andalas

(Read More..)

Jul 18, 2008

kalah dan menang

. Jul 18, 2008 .



"aku dah putus asa . penat dah . semua cam gile aje skrang . bumi tertekan . bukan senang nk buat keje baik nie . ko rasa camne?
"

"hm .. ko nk menang atau kalah ? "

" sure aa nk menang .!! "

" saat kekalahan itu bermula apabila kamu merasa lemah dalam perjuangan & saat kemenangan itu bermula apabila kamu melawan rasa lemah itu .. "

" hm ... Syed Qutb ek ?"

" yup "

(Read More..)

Jul 14, 2008

ovula dan palatum

. Jul 14, 2008 .

salam sejahtera .

kalo kita melihatkan , kita dikurniakan 2 telinga . ada yg telinga besar . ade kecil . ada juga yg "pointy ears" . kita gnakan untuk mendengar informasi2 dan juga mengimbangkan badan . ada yg mempunyai telinga yg mmpu mndengar bicara orang , walaupn jauh tempatnya . tetap dapat mendengar apa yg mereka gossipkan . huhu .

kita ada 2 telinga . 1 mulut . ratio 2 : 1
makanya penggunaan mendengar adalah 2 kali byk dari berbicara

dengan mulutlah kita akan mendapat nama , mendapat pangkat , mendapat kekuatan itu sendiri . mendapat perhatian . akan tetapi . rugi lah kita bila itu sahaja yg kita cari .
berkata untuk merendahkan orang lain , mnceritakan keburukkan teman2 , setiap kata2 dihiasi dengan kata2 carutan yg menjadi kebiasaan


*”Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat,
maka hendaklah ia berkata yang baik atau diam”. (Riwayat BUKHARI & MUSLIM)

*”Barangsiapa diam maka ia terlepas dari bahaya”.(Riwayat AT-TARMIZI)

*”Barangsiapa yang banyak perkataannya,
nescaya banyaklah silapnya. Barang siapa yang banyak silapnya,
nescaya banyaklah dosanya. Dan barangsiapa yang banyak dosanya,
nescaya neraka lebih utama baginya”. (Riwayat ABU NAIM)

adakah kita benar2 percaya dan beriman ? mempercayai Kenikmatan Syurga dan Kesengsaraan Neraka?

Manusia tidak akan dapat mengalahkan syaitan kecuali dengan diam.
Jalan yang terbaik ialah diam sekiranya kita tidak dapat bercakap
kearah perkara2 yang baik. Bicara yang baik adalah lambang hati yang baik dan bersih yang bergantung kepada kekuatan iman pada diri manusia.
Dari Abdullah bin ‘Amir R. A, Rasulullah S. A. W bersabda:
” Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat..”

" makanya itu lah sebab kita kena sentiasa berfikir sebelum berkata . jgn men lepas ajer . semua kan berjalan dalam satu . pikir bicara . "
teman ingatkan .


semoga saya berubah . pahit terasa vallate papille . aduh ...
"mar , ini dah ngumpat nmanya "
erk!
terima kasih

(Read More..)

Jul 9, 2008

selalu terbang

. Jul 9, 2008 .

a'kum dan salam sejahtera kepada semua .
bersyukur dengan internt connection yg agak bagus , dan komp yg mampu . ku masih buleh menulis .

edited
penulis dalam keadaan yg baik , sehat , tersenyum , sedikit kekerintingan rambut , berusaha untuk terus menjadi terbaik n bangkit . "waras pak" . dan masih lagi belum melaporkan pada pihak polisi . hu

minta maaf semenjak balik hari tuh , nie entri y kedua . mungkin ada benarnya kata2 en.LiVe , terlalu excited , semangat dan berkobar2 dalam diri untuk buat sesuatu , tak nk jadi cam dulu . sering ngorok di atas katil dan depan komp dan tv . makan tido dan solat . ingin melakukan sesuatu . tidak mahu rasa tidak puas hati . cuba dan usaha untk mendapat kepuasan . eheh

pertama2nya , saya bukan "selalu" balik . saya minta maaf kalo ade yg merasakan kepulangan saya sebagai "selalu balik mesia" . akan tetapi bukan saya yg selalu pulang , cuma kamu aje yg kurang pulang atau tidak pernah pulang lansung . hm . menikmati dan mensyukuri nikmat depan mata sebelum ilang nikmat dan tak keruan mencari .
"kamu2 oversea , saya hnya over'selat' "

bertemu teman2 yg ada , melakukan sedikit aksi2 yg ganas , dan kembara2 yg berhikmah (insyallah) , dan cuba tidak mnghabiskan minyk .


semenjak kenaikkan harga minyak yg sungguh menakutkan , bilangan kereta di jalan raya makin kurang . setiap pagi hantar akak pi keje , petang2 balik dari bertemu teman , jalan raya tidak sesesak yg aku bayangkan . semua orang dah terbang ka?


itu sahaja untuk hari ni . nk makan roti canai + nasi lemah + teh panas kurang manis
inilah Malaysia .. hm


" ...dan janganlah kamu sembunyikan yang hak itu , sedang kamu mengetahui." 2:42

(Read More..)

Jul 3, 2008

masa untuk pulang

. Jul 3, 2008 .

133 pagi 2 July
takleh tido . katil tak sedap . hati tertnya .
"ade ke barang tinggal ke?"

730 Bandara Padang 3 July
1 jam sebelum berangkat . melihat tiket aku . btul ke nie?

1030 time M'sia LCCT
sampai kat tepi kedai Boikot . member tertnya aku pulang naik apa . aku pon tak pasti . secara jujurnya aku tak tahu pon aku balik dengan apa . waaaa~

msg . semua kerabat

*buzz
"hah? uma balik hari nie? "

"siapa nie? tgh keje "

"sori tak leh jempt "

wah! . leh lupe bgtau aku pulang . bgtau umi abah aje . huhu


600 petang . Taman Sri Andalas . 3 July 2008
aiman lari2 . umah cun . tgk beg2 yg berat . terhenti

" im home "


alhamdulillah . moga kukuh dalam kebenaran . sentiasa betulkan niat

(Read More..)
 
http://alexumar.blogspot.com is proudly powered by Blogger.com | Template by Agus Ramadhani | o-om.com