Jan 29, 2007

hari ini

. Jan 29, 2007 .



dia selalu ade time aku mahu berkata dan bertnya..
tq~

aku minta maaf..aku tidak tahu.

btul..aku masih sangat muda~

(Read More..)

idea dan suara

.

a'kum..
lama tak bloggin nie..makin byk blog yg best2 aku jmp..kang aku letak dlm link aku..huhu
"kalo ade rg aku tak kesah nk perform lagu ***** (di edit)"
camtuh laa plan ngn awiz..khas untuk layar tanchap


"ko tunggu aku kat depan PKNS..aku baru balik keje"
ham dah sgnal kat aku awal2..aku pon tunggu dier datang..
"kang ko blnja aku tshirt BANGKIT k..huhu"
buzz
-msg-
"weih ko kat mane..ko dtg ak?..jgn camni"
"sori aa ma..aku kt bangi..jap agi aku balik"
buzz
-msg-
"aku tak leh dtg aa..mgkin kena tido cni"
off hp

aku datang jmp along SD . gile sebOk tgk sape datang layar nie..
mula dgn Pot Innuendo berpakaian ala2 baru bangun tido . baju yassin ngn kain pelekat , buka majlis.dier amik semua barangan yg boleh mengeluarkan bunyi cam jembe , harmonika (rm2.99) , shaker , dll
"sape yg tau men benda nie (angkat barang musik) sila kedepan..jOm jamming same2" ...byk kali gak aa dier ajak..

buzz2
-msg-
"ko kat mane..aku agak tidak sihat..camne esOK?..aiman dah carik orang?"
-reply-
"aku kat layar tnchap..dtg aa.best...pasal aiman,ko kna tnya dia"
off hp

byk band perfOrm.antarannya HUJAN , infinatez ... byk gak org baca puisi and sajak~dn lelain..
pusing2 nmpk aje org yg ku kenal..haha..malu aje aku..~
infinatez time last2 buat lagu Anugerah terIndah..gile rawk..

hamdulillah mmg satu pendedahan baru..
-off minda-

buzz
-msg-
"ko datang kol bape?..dtg camne?..sampai kat umah aku kol 9 tau..byk kena berlatih nie"
aduh.mullah da panggil nk buat latihan..aduh..trus siap and bertOlak.sampai Klang tak tau nk amik bas ape..men naik aje..

-msg-
"aku nek bas **** pi umah ko..btul ke aa?"
"btul..ko trun kat kedai blakang umah aku"

seb bek btul.sampai trus berlatih.aiman for sure lmbat skit..tapi aku trus berlatih
sampai kat knduri lmbat..
"dia nk tunjuk aa alunan nasyid nie..orang2 cni tak sOleh sangat..saya nk kamu tunjukkan keindahan nasyid"
camtuh2 laa..

(atas pentas..byk hal laa)

makan byk.balik amir drOp me at mesjid .
-hajat-
kuar dari mesjid..ngn hati yg tenang.tgk hp
-call-
"aku nk jOin leh?"
"btul ke..bile ko pk camni?."
"lepas aku bertafakur dgn lama..leh tak?"
"nnt aku inform kan"
-off hp-

"cantik hp..dik..cantik hp"
Wan Jo kt blkg..gile cuak..

jalan ke library.panas.nmpk berdua2.fuhh..otak pikir.
"afiq..aku nk pi umah ko leh aks?"

tamat

blogger add alex dalam myspace.visit my myspace www.myspace.com/alexumar
kat situ byk band yg perform malam tuh..termasuk HUJAN dll..
hujan paling best~

harap semua blogger berwaspada..skrang musim kecurian.mmg byk kes2..
umah alex kena masuk pencuri.tapi takde pape yg dapat diambil.
kete umi kena strip..tapi takde pape yg di ambil.cma semak aje..

hati2 blogger.jgn biarkan mrk "mencuri" anda..



(Read More..)

Jan 25, 2007

just me.. in a mood

. Jan 25, 2007 .

hamdulillah...
salam sejahtera semua...

"mar keje diam2 yek skrang.."
byk laaa..
ingat dulu MA bgtau yg permintaan orang luar sangat tinggi..perlu ade requirement yg ditetapkan..
"camtuh laa kat luar nnt.."

hasil dari men futsal 2 jam straight..mungkin sebab suasana yg agak basah dan angin yg mendayu membuat kan penat aku tidak sangat terasa time tuh..
habis aje men singgah mcD (ptt bOikot nie..cite kat post nnt)
"weih akak cun tuh ade lagi..ko pi refill air nie.."
sambil sapek dOk ng member dier...aku , afiq and arul burak2..
"kang dah dOk luar,byk macam perangai budak..macam2 ade.kita taklh nk tolak aje sebahgian.dan cop muka mereka sebagai rOsak dan takleh nk dekati..aku bergaul aje ngn semua orang..cam abg naim cakap makan , lepak , men ngn dieroang ok aje..tapi bile ade sesuatu yg dieroang lakukan yg bercanggah ngn apa pegangan kita..kita cakap..kita tOlak.."
"camne nk ubah kalo tak dekati?..."

something kita sama pendapat..(byk aa ko arul!!..)
semua basah bontot aje , muka pucat n high (too much sprite and air-cond) , time nie baru terasa pengumpulan asid laktik hasil respirasi anaerob otot aku..damn lenguh~penat..
"sapek jOm balik.."



hari nie cam pelik..
aku agak terlajak tido..balik lmbt..tido lmbat
"uma bangun..." (maya)
"uma bangun..." kali ke 3 kots
"knp nie..uma pening laa.."
"adah panggil.."
"knp?..
"adah soh basuh baju....(di edit)"
"ok"

cit..dikejut dari mimpi hnya utk basuh baju..
aku dah janji ngn oe nk pi umah dier hari ni..janji dikota.walaupon lmbat.
briefing pasal lagu baru..hamdulillah..byk aje lagu nk jaming ngn oe..jerit kt dlm bilik..
"time ko ade aku baru lepak dow..bile lagi nk jerit2..."
rockapella , fatih , alif , 786boyz , dhuat , dan byk lagi..
......
tertido
......
bgun2
"awiz..aku rasa lain aa.."
solat.termenung.pelawaan mkn ditOlak.blur.nek kete.hmpir lggr olang.burak.sampai.call.ketuk.dok.blur lagi

"sape kat luar!!..kenape ketuk2!!..sape kat luar tuh!..jawab laa!"
adah..uma laa~
just me..in a mood~

(Read More..)

Jan 22, 2007

aku terpedaya dgn nota kematian

. Jan 22, 2007 .

aku tahu bile aku datang umah tame..sure ade aje dakyah yg dier nk ajak aku..
kali ini aku terpedaya..big time!..

anime Death Note 1 - 13
Death Note the movie 1 & 2
comic Death Note all

best aa gak.


(Read More..)

5 fikir

.

a'kum

mereka kata ini semangat baru..bg aku..ini permulaan baru..
(huh?)

ok
"ape kena laa casing hardisk aku nie!!"
setelah pi cek . hampa shj keputusannye..hujan turun.
dOk blkg 7eleven
"aku nk singgah umah ko leh ak?..tapi agk hujan.."
"boleh..ko nk aku jmpt?"
....
"aku tak leh aa nk pi umah dier..paham2 aa..aku agak tidak suke aa."

kengkadang kite besti buat apa yg kita tak suke sebab itu benda yg perlu dilakukan~..

jmp amad..kesia dier tak leh nk update blog..ntah aa blogger buat hal~
tapi pape pon amad ajar daku guna phOtosoap...best gak aa~
first time dapat jmp hana'..huhu.."very kawai!"


"ko dok umah tak buat pape..tuh dOk termenung aje.pikir benda bukan2..aduh..ade benda tak yah pikir..bla bla bla.."
senang cite ade bnda kite leh renung2kan untuk kebaikkan..
ada rahsia disebalik semua benda..tuhan takkan jadikan sesuatu sia2..
pernah tak anda merenung tapak tangan anda?jejari anda ..?
"...rahsia ada disana~.." rahsia 5 jari

aku dapat dari blog http://fatenadh.wordpress.com/

hamdulillah..aku masih bersabar

(Read More..)

Jan 20, 2007

awalperjuangan

. Jan 20, 2007 .


Ku Mohon
Album : Dunia Yang Lebih Indah
Munsyid : Firdaus
http://liriknasyid.com

di lubuk hatiku terdalam
ini yang ku pilih penuh keyakinan
namun kadang bimbang menyerang
sanggupkah melangkah ku terus berjalan

saat badai menderaku
hinggah rapuh dan goyah
tiada daya tuk bertahan
hanya Engkau tempat berpegang

berkatilah setiap semangat jiwa
tuk selalu berjuang di jalan Mu
terjagalah hati yang kadang redup
tertiup angin di duniawi
gemerlap kilauan harta
takhta dan cinta manusia
yang menyesatkan
selamanya...

saat hujan basahiku
penuh lumpur dan noda
dalam derai air mata
dengarlah permohonan ku

link lagu here --> firdaus - ku mohon

lagu nie best
pagi awal muharam bermula dgn baik sekali...
Pada asasnya, Muharam membawa maksud 'diharamkan' atau 'dipantang', iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah. Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91). Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan

muharram adalah bulan first dalam tahun Islam (Hijrah). Sebelum Rasulullah berhijrah from Makkah to Yathrib, kiraan bulan dibuat mengikut tahun Masihi. Hijrah Rasulullah memberi big impact kepada Islam sama ada dari sudut dakwah Rasulullah, ukhuwwah dan syiar Islam itu sendiri.
DOA AWAL TAHUN
: dibaca 3 kali after maghrib pada malam satu Muharram.
Sesiapa yang membaca doa ini,

syaitan berkata:
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan."

Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.

Ya Allah, Engkaulahyang kekal abadi untuk selama-lamanya. Demi kelebihanMu yang Maha Agong dan kemurahanMu yang melimpah, sesungguhnya pada tahun ini aku memohon kepadaM perlindungan daripada syaitan yang direjam, dari sekalan kuncunya, tenteranya dan penolongnya. aku juga memohon perlindungan daripada nafsu amarah yang sentiasa mendoong ke arah kejahatan danmelalaikan dengan perkara yang tidak berfaedah daripada mendekatkan diriku kepadaMu.

Selawat serta salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w. serta ahli keluarga baginda dan paa sahabat. Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam....Amin...


time membacanya:
Doa ini dibaca 3 kali setelah masuk waktu maghrib pada malam 1 Muharram, Sesiapa yang membaca doa ini maka akan berkaa syaitan, "Telah amanlah anak Adam daripada godaanku pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua malaikat untuk memeliharanya dari fitnah syaitan."


panjang sangat lak..
penuh dengan azam baru...usaha realisasikan azam..
janji cuba untuk dikotakan..


(Read More..)

Jan 19, 2007

i am hiro!

. Jan 19, 2007 .


as i walked tepi pantai..
the scenery was beautifool..


i felt some discomfort under my foot.
i took off my shoe..

tanpa disedari..

im flying



samthing kita tidak notice.
kita terus mengeluh membenci.
mahukan apa yg tiada..impikan apa yg bukan dalam genggaman
tapi kita tidak tahu.
kita tidak perasan
apa yg kita miliki..apa yg ada didepan mata kita..
" make the best of your...."

i can fly

(Read More..)

Jan 17, 2007

haji dan nazri

. Jan 17, 2007 .

pada suatu hari

[nazri] : "haji2..masalah besar nie.."
[abah] : "knp nazri?"
[nazri] : "minyak takde nie..habis semua tak leh gerak..lori takde minyak..kapal pOn semua dOk tepi pantai aje..camne nie haji.."
[abah] : "sape bgtau nie.."
[nazri] : "**** bgtau..dier sOh bgtau haji"
[abah] : "jap2.." (cari barang..)
[abah] : "nah"



[nazri] : "nie tak leh haji.."
[abah] : "knp lak?"
[nazri] : "ni minyak urat!"
[abah] : "minyak urut..."

(Read More..)

Jan 16, 2007

pautan blog

. Jan 16, 2007 .








download dan upload nasyid di :

gmail : ummah.my
passw : fortheummah

(Read More..)

tekanan dan ketenangan

.

assalamualaikum

alhamdulillah aku masih menikmati nikmat tuhan.
"takde benda datang bgtu shj..semua mesti usaha..tak dapat..usaha lagi..jgn putus asa"
aku teriangt time kat Iph , tazkirah yg diberikan oleh budak andalas pasal 'booster'
time tuh mmg aku tak pahm ape dier cakap..yang aku tahu , munir selalu 'boost' aku kat peha..
"bibO!"
btulke manusia perlukan tekanan/pressure/booster untuk melonjakkn kualiti?
tekanan buat kita lebih fokus untuk mencapai goal atau sasaran..
macam mane kita tahu tekanan yg sesuai?...bukan ke tekanan buat kita tertekan..buat kita mahu putus asa?

"saya tak nk kate saya tak rindu awak..tapi asyik teringat kat awak..tapi saya tahu ketenangan dari perasaan ini hnya padaNYa..ketenangan yg dicari"

cam biasa..tugas sebagai maid kat rumah mesti dijalankan..

"haa! tuh laa tak pernah tulun dapur.."
"ne mesti tak pernah masuk dapur.."
haha..umi ni tau2 aje..
setiap umi ade sixth sense..haha
terima kasih kepada sahabat yg singgah rumah.kehadiran anda sangat dihargai..
kalo dekat2 sini..singgah lagi~

tiada kata.dtg dan lihat sendiri

(Read More..)

rumah baru

.

a'kum salam sejahtera dan selamat pagi

aku sntiasa mencuba benda baru..

krn masalah yg dihadapi
insyallah blog alex akan berpindah ke sini..
insyallah~

selamat datang..

sila komen untuk diperbaiki~






(Read More..)
 
http://alexumar.blogspot.com is proudly powered by Blogger.com | Template by Agus Ramadhani | o-om.com