Mar 30, 2008

update

. Mar 30, 2008 .

nnt insyallah saya update . insyallah .


tunggu yaa

da

(Read More..)

Mar 19, 2008

. Mar 19, 2008 .




i miss aiman

(Read More..)

ASK BABA ALI

.



If you like the series and you want it to continue, please help us get the word out by posting the video on your site or sending the link to your friends. If enough people are watching, then I will try to make at least 8 episodes and release a new video each Friday InshAllah (see times below). JazakAllah Khair for your support. Don't forget to rate the video on YouTube and comment so I know you're watching.

Visit www.askbabaali.com

(Read More..)

Mar 16, 2008

budak jalanan

. Mar 16, 2008 .

" saya tidak menyokong apa - apa tuntutan negara islam "




ok ok .

selepas kejadian semalam . semua pelajar di minta berhati2 dan sentiasa bersedia dengan beg kecemasan . kejadian semalam mungkin berulang .

selepas tenang beberapa bulan . bumi di kejutkan dengan gegar yg kuat .

dulu retak . skrang roboh dah .
*dok dalam khemah

tinggal di jalanan sementara waktu .

dOakan kami di bumi ini


" Ya Allah , berikan aku kekuatan ... "

(Read More..)

Mar 15, 2008

song sharing

. Mar 15, 2008 .

a'kum
dalam mmbaca byk2 berita tentang politik mesia . kaco dan buat kaco . tambahan lagi ngn notes and studies yg agak byk and terabur .

"messy .. messi? ... lionel messi?"

minda perlu rehat n relax . umi sllu kate sOlat byk . hati tenang . thx umi . luv u .

amik masa untuk online . saje tgk email . got some email from umi . . ntah a . kengakdang ayatnya sangat buat aku kuat . huhu . senyum and sedih depan komp hnya ngn email . kihkihkih so chicky . huhu . ermmm

teringat aman pernah bg link untuk Paul Potts and Connie Talbot . from Britain's Got Talent auditions video at youtube . i luv Connnie's voice . she sang Over the rainbow . soft voice . very cute smile . and she's 10 i think . if im 10 years younger . maybe ade can kots? . ade ke a? huhu kidding .

Everytime i hear to Paul Potts singging
Nessun Dorma , pergh! . mix feelings . best .

Because PP pours his soul in singing, his singing has magic charm that connects with you deep down at a personal level. As MrSpoke will say: It is because PP's frequencies of the complex and composite harmonics broken down by Fourier series are in synch and in resonance with the personal resonant frequencies of the emotional elements within the person hearing PP's sound.
Paul, you have Gift and Talent.


*PP for Paul Potts


i heard PP release his 1st album . insyallah ade 'line internet yg bagus' i donlod . huhu .

"....this is the true meaning of hidden talent "

sape ade lagu mereka bgtau . leh kongsi .


currently listening to
John Mayer - Gravity

"...And gravity wants to bring me down"
and

Rolling Stones - You Cant Always Get What You Want

"...but if u try sometimes . u'll might find . u got what u need "



just samthing to share . funny .

and to izzy : aku bukan "minat" lagu English . aku minat lagu . hahah .

hampir lupe .

to kieyna : bukan versi lain pon . pnyanyi aje lain . sama aje . huhu . kalo nk gak bg email k . insyllah ade masa dan kemampuan , alex upload .

lastly
to Family Aku : i luv u all .



cuba untuk tidak mmperbodohkan diri
Padang
8.27 pm

(Read More..)

Mar 13, 2008

sudah jmp abi?

. Mar 13, 2008 .

mendengar Dimanakah Abi dalam 3 versi

Arraid , Dhuat , and r o S s o

3 - 3 best . dan mmbawa msg yg sama


thx to cpOl & Dhuat

(Read More..)

Mar 12, 2008

. Mar 12, 2008 .

"Normally I'd put on a festive hat and celebrate the fact that the Earth has circled the sun one more time. I really didn't think it was going to make it this year, but darn it if it wasn't the little planet that could all over again"

hepi befday to me

aku pon lupe


thx han!

(Read More..)

Mar 10, 2008

anda boikot ilmu?

. Mar 10, 2008 .

mmbelek2 pengisian komp ini . buka file . tutup file . jmp .
"70 sebab kenapa .... "
70 sebab untuk kita baca benda nie? huhu

lapar . makan simpang .
" aku cakap sebab aku nk korang sedar . aku buat research bukan skadar cakap kosong aje . itu kelemahan orang kita skrng . tidak ade ilmu "

balik . lepak umah kawan .
" esok aku tak nk pergi kelas . nk study umah . "
" diskusi esok kan? . jom a "
" malas "

kemahuan untuk meningkat / mencari ilmu yg lebih dalam beberapa hal byk sudah diketepikan . takkan kita nk pasang telinga n dengar ape orang cakap . n terus "angguk" percaya .

kemahuan untuk mnimba ilmu dalam semua bidang . bukan shj buat kita lg pandai . tapi sentiasa alert ngn keadaan sekitar . bukan hnya pndang sebelah mata n kata
" er..takde kena mngena ngn aku . asal dier tak kaco aku aku diam "

tanda2 ia datang sudah berlmbak di sumbat di telinga dan di suap depan mata . kita ajer nk alert ke tak . kita aje nk kesah atau tidak . tak heran bila perkara sama tiba kat kita . kita jatuh . kita kecundang tanpa suara .

jgn biarkan kita jatuh dala perangkap dunia ini . jgn biarkan kita jatuh dua kali . perangkap sudak dikenal pasti . ini masa untuk counter attack .

"apa persedian kita? "

mula dengan secubit pasir . lma2 . terjadi istana pasir yg megah



lepak luar kelas tgk bukit bukau n sawah mnghijau . tenang . tensen sangat dalam kelas . note : sila jgn buat hal ngn kawan tym nk xm . mereka sudah gile . tiba..

"aziz , nk coke baru "
"no thx"
"knp?"


"aku boikot . ini usaha aku cipta generasi baru yg lebih phm "

toleh . senyum .

alexumar is not alone
Padang
1102

(Read More..)

Mar 6, 2008

selamat untuk bebas?

. Mar 6, 2008 .

freedom
sejauh mana kita mahu bebas ? sejauh mana kita mahu lepas dari cengkaman .

mlihat kita sendiri bagai dijajah di tanah sendiri . kita terpksa berubah untuk penuhi keperluan pendatang . kit amahu jadi orang lain . bangga dengan men 'cOpy' gaya hidup and pemikiran orang luar . bangga dengan berkata apa yg orang luar kata .
tapi orang di luar tidak melalui sama seperti kita di sini .

bebas mana kita nk?

terlalu bebas bukan sahja mmbunuh kita . tapi generasi seterusnya .

bukan masa untuk kita bebas . jika kita masih lagi "malas dan tidak heran" . masih lagi merasa cukup ngn apa yg ada sedangkan mereka parasit yg lain sentiasa mencari peluang untuk mennyusup dan mematikan kita dari dalam . tanpa sedar . kita akan hilang semua .

kita dah sedia ke nk bebas ?


terkawal selamat .

‘Kita tidak mahu mengumpulkan angka2 kosong.Tidak boleh tidak kita perlu
bermula dari bawah.’-ustadz thaqib arsalan-

(Read More..)

Mar 1, 2008

. Mar 1, 2008 .

a'kum

tgh tgk House MD . abah call .
"tak bukak email ke mar!"

aduh .

setiap manusia tahu apa yg mereka mahu . ada juga yg masih terumbang ambing . tak tahu . dan mengikut arus angin . ke utara ke selatan ..
singgah umah teman di tepi sawah padi . sebelum dier izinkan aku masuk umahnya .
"mar , tgk tu..padi...ikut aje arus angin . takde hala tertentu...jgn jadi camtu k "
walau pun tujuan asal aku just nk lawan game ngn die . tapi mungkin sedikit nasihat mngisi masa . huhu..

so selepas itu penat trus bersiap nk riadhah .
" knp ko ske men bola sini? "
"ske sepak bola . ske men ngn local . ape lagi nk buat petang2 ? ... aku ske kots "


"aku main sebab aku nk sihat , mudah aku beribadah "
sergah teman ngn basikal baru dari belakang . tersenyum aku dibuatnya .

balik2 . penat . burak sat
"aku sanggup gile terjah bola tadi . seb bek tak jatuh longkang . "
"ko mmg hebat . "
(athan)
"jom pi surau sat . kat depan tuh ade satu kan?"
"jauh aa . kesian beskal aku . "
tergelak . jamaah bersama .

bual politik and negara . mungkin ramai yg dah hampa kena tipu . sampai bile nk tipu diri sendiri? .
(dush!)
"ko nie mesti pnyokong PAS kan!"
"adeh..knp laks?"
"sebab muka ko cam imam besar masjid negeri . dan aku sokong BN sebab aku dapat duit bile letak poster BN..manyak tu!!! ... jom makan ampera..aku blnja.."
(gelak)

hnyut di bawa malam

aku masih lagi mencari antivirus yg paling sesuai ngn komp aku .
AVG , Avast , Kapersky , Norton , PCMAV , dall .
habis komp mmber aku infected ngn virus2 penggodam yg merosakkan komp . paling sedih bile file cam terabur . ngn byk folder and application yg ntah pape . lagi best bile...
"mar!! ..komp aku tak leh bukak!!! "
hahah .. sama2 lah kita gelak . kerana aku bukan doktor komp . sama2 lah kita Hiba. huhu
security penting.. bile dok kat cni..huhu


ade ke antivirus nie?


dictionary.com
e·go
1.the “I” or self of any person; a person as thinking, feeling, and willing, and distinguishing itself from the selves of others and from objects of its thought.
2.Psychoanalysis. the part of the psychic apparatus that experiences and reacts to the outside world and thus mediates between the primitive drives of the id and the demands of the social and physical environment.



alexumar
Padang
1 mac 1987 / 22 safar 1429

0948

berusaha untuk lupa

(Read More..)
 
http://alexumar.blogspot.com is proudly powered by Blogger.com | Template by Agus Ramadhani | o-om.com