Jan 1, 2008

Selamat Pergi Tahun 2007

. Jan 1, 2008 .

a'kum

(tulis ayat wajib)
"lma tak usik komp . blog pon tidak di update"

cuti mmg lma , hamdulillah terisi ngn baik skali . kemas habuk buku aku bersihkan . dengan program kelab yg agak gile dan hektik . aku byk habiskn masa antara mnyebok atau tido . huhu .

hari ni ed , daus and kawan2 len baru balik dari mesia . waduh ngn muka seri banget . huhu . aku tgh layan tido . tiba
tok tok tok
"weih! aku balik nie! bukak pintu! . hang nie! aku balik sat aje dah xleh masuk umah"

ok ok
aku sedang pikir pasal 'grey spot' . bnda yang kita tak pasti btul atau tidak . syubhah . patut baut atau tidak . nk tgk dari pandangan diri sendiri atau diri orang lain . hahah . respek or buat tak tahu . hm .

so
semalam mnymbut tahun baru ngn bunga api yang gegarkan bumi Padang . semua kete berenti tgh jalan tgk bunga api kami . hahaha
"weiH! . jalan macet aa!! "

aku tgh lepak tgk hadiah hamper lucky draw yang aku dapat . member tegur aku ngn soklan2 tahun baru
" so tahun nie dah cukup baik ke? "

huhuh . tepat jam 12 malam . walaupun bising dengan letusan bunga api . aku terinagt lak tym masa muda2 dulu . masuk f4 ngn hamz umur 18 . lepak tgk layar tanchap ngn hujan n lomo . bngkit umur 19 . haha ..
teringat dulu sanggup tunggu abg aku balik skola hnya untuk ikut dier bli bola getah , pastu baling2 kat dinding , kantoi bile kena frame gambo , pecah . pecahkan meja , pecahkan pasu , cawan . gara2 men bola dalam umah . tapi hasilnya bakal Pablo Aimar Mesia .hahah
nmpk shuke tgh bz uruskan bunga api . orang pnting mamat jnggut tu sini . tak leh bayang . aku kenal dier sejak darjah satu . hampir aa . huhu . sejak men kejar ngn hisyam , pije , bK pon men skali k! . berpeluh2 cam baru masuk kolam , trus masuk kelas bau badan . huhu
lansung dengan men ping pong sampai kena kejar ngn pakcik ahnee . hingga ke lepak ngn mahfuz setiap hari . sanggup balik lmbat skola .
trus sampai masuk Gua . jmp senior2 yang otai banget . hingga imbang penyapu kelas selama 1 jam semasa "blja malam" ngn hai (rekod hai masih belum dipecahkan) . hingga lepak dalam kelas mahaad ngn jemah and sapek , baca novel and sms . haha .
paduan suara sumbang menang kat PAS . tmbah kenal orang2 best . dan juga kenal orang2 tak best . huhu .


hari ini aku melihat kebelakang , melihat berapa jauh aku sudah berjalan . melihat berapa jauh lagi aku mahu jalan . dan masih semangat untuk trus juang .

alhamdulillah , alhamdulillah , alhamdulillah .

so hari ini aku dok sebelah amir zarif memikirkan . tersenyum . insyllah tahun ini lebih baik . sama2 kita usaha . nasihat bila salah . sama untung bila hepi . yuK!

+6281977549820

tiba2
" hepi besday uma! ..."

huh?

Salam Tahun Baru kepada semua b10 di Malaysia , dan Luar sana . wanmai asma bK jemah sapek iman fayyad hai ixa dll. kepada semua senior Hira ' . mech ksara fakru dll . kepada smua Penganggur lepasan SPM . asif , syek , wan , zahir dll . sahabat di Malaysia umumnya . Shbt KMPP dan . semua bloggers dan surf bloggers yang sempat singgah ke blog dunia [alex + umar] huhu ..

" mar , tahun ini insyllah lebih baik dari tahun sebelumnya . biarlah kita sama2 tergolong dalam golongan orang yg beruntung . usaha yuk!"

alex tabik semua~

6 comments:

MySara said...

i see mai name..hehe..
happy new year to you too :D
takyahlaa balik mesia..dok sane elok2 =P

all the best for 2008!

iman yg bess~ said...

wahehe.. i see my name oso~~
hehe. happy new year to u t0o.
awal muaharam pon bakal menjelang kan? insyaAllah, moga tahun baru bawa azam baru. mari bangkit! gegarkan dunia!! buru syahid~~ [tinggi x cita2? haha. but its not impossible!]

all the best 2008! [tiru mai :p]

en.LiVe~ said...

aku nampak nama aku jugak~
BTW, tanam anggur juga satu pekerjaan!!


*kau bila nak ade dslr jugak??

[Alex + umaR] said...

[mysara]
huhu . takpe balik sekejap aje . penat buat sampan blkang umah . dOakan selamat sampai..

[iman]
cita2 tertinggi , buru syahid .
new year ngn awal muharam . mmg permulaan segalanya .

*cop! takleh tiru2 ayat orang . copyright tu...~huhu

[enlive]
jgn suburkan kebun anggurmu..huhu..

takperlu dslr untuk mlihat keindahan dan kesengetan manusia..huhu~

haidar said...

huhuhu..terharu...terharu..moga ilmu yg ko bawak balik nnt setinggi badan ko yg tinggi tu..hehe

haidar said...

aku mcm ade ternampak gak name aku...tapi separuh je aku nampak...hehehehe...kangan same kamu la umar..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

 
http://alexumar.blogspot.com is proudly powered by Blogger.com | Template by Agus Ramadhani | o-om.com