Nov 28, 2007

psycho is not crazy

. Nov 28, 2007 .

Ya Allah berikan dia kekuatan
Ya Allah berikan kami ketabahan
Ya Rahman...hm

a'kum

muka aku cam psychothic ke?

dalam kelas aku . antara dosen yg mngajar aku adalah dosen pakar psykologi . ya mungkin kamu leh kate mereka sedikit psyko . tak buleh salahkan mereka . seorang pelajar dikehendakki untuk berjmp dgn dosen ini dibahagian psychology .
maka pelajar ini . meluangkan masa disana . melihat orang2 gila dan "sakit" . balik2 . pelajar itu berubah ... hm . . (cuak)

pape pon

dosen ini masuk kelas and benda yg dia ajar sungguh mnarik minat aku . bukan ape . di cakap tentang benda sbenar . realiti . bagaimana manusia mmg wujud abnormal stress atau mental behaviour . dan2 benda2 camtu aa
aku takde aa minat . tapi just tgk cam ade kaitan ngn manusia pelik keliling aku . termasuk lah aku . huhu .

so dalam kelas . pernah ak korang ade soklan2 yg takde aa bodo . tapi kengkadang unrelevent and takde kne mngena . just benda tuh cam tanggapan luar jangkaan ... hm ..

cam knp kita lari bila anjing kejar kita . kita tak tahu pon anjing tu nk buat ape kat kita . kita assume dier cam mara atau nk gigit kita . tapi mungkin anjing tu ske n nk bermesra ngn kita .
soklan ini mmg kuar dalam kelas . aduh ..


yg aku pelik2 . kebykkan soklan dier akan bg penjelasan . aku cam biasa selalu men ngn lukis2 anatomi orang lidi . ngn figure2 yg mnngncam . tiba2
"kamu . apa pendapat kamu dalam situasi ini"

erk .
(bg jawapn cam malas n cuak)

"hmm .. BGUS! .. .... ... BAGUS! .. saya ske pelajar sebegini .."
ini takde hal sangat .. tapi persoalan dier selepas ini buat aku takleh tido malam ...
"kamu mahu jadi psychiatrist? ... ada masa datang temu saya di kantor saya"

adeh!


so aku tersenyum . bangun dari kerusi .
"ya pak ! saya bisa !"
ia berterusan....

huhu .
bukan selalu jadi orang gile kan? .. huhu





(post lma dari alexumar.blogdrive.com Oct 07, 06 )
Mampukah rayuanku ini membuatkan ia kembali
Setiap kemanisan cinta yang tulus dan suci
Hadirkanlah sekali lagi cuma agar bernyawa cinta semula
Maafkan aku andai keterlaluan pintaku ini


a'kum..salam ramadhan
skrang nie kerajaan mesia tgh sebOk psl pRog berbudi dan berbahasa..samthing like that..
tapi ramai yg kata 'kita' nie malu tak bertempat...kengkadang tak malu lansung..
kalo pasal nk bangkit keatas..majukan diri..perlukan usaha lebih..time tuh kita malu..
bile time benda yg patut buat..time tuh kita malu..

tapi kalo cite pasal lubuk yg femes ngn maksiat , pesta memabukkan dan pemakaian ala barat ... time tuh kita tak rasa malu..
bile buat rambut tercacak2..muka ala2 gothic..time tuh kita tak malu..
bile (entry diedit)...dan byk2 agi~..time tuh kita tak malu..


Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud:
"Sifat malu itu akan menghasilkan kebaikan".





saya malu..
"takde hidung ke?"




Gerak balas Nasti
definisi
- pergerakkan bhgn tertentu tmbhn trhdp rnsngan luar.Arah rnsangan tidak menentukan arak gerak balas..
ransangan sentuhan - Seismonasti - pembukaan dan penutupan daun pokok semalu dengan serta merta apabila disentuh
ransangan suhu - termonasti - pengembangan dan pengucupan bunga mengikut suhu persekitaran
ransangan perubahan siang/malam - Niktinasti - pengembangan dan pengucupan bunga mengikut perubahan siang malam iaitu perubahan keamatan cahaya dan suhu


apa ransangan yg membuat anda bergerak balas?



4 comments:

.:| uMy |:. said...

kalau ransangan emosi laks?
pyschosismo...?
lalalala... ;p

I - s Y a said...

post smakin acedemiC!

[Alex + umaR] said...

a'kum

maaf jika font dier tibe2 kecik2

ade sedikit masalah tuh .
malas nk cek~..

tq~

::muhammad nur 'izzat:: said...

mane men 'nasti'2 org 'tism'2 la..
pela..haha

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

 
http://alexumar.blogspot.com is proudly powered by Blogger.com | Template by Agus Ramadhani | o-om.com