Nov 25, 2007

gegar tekanan

. Nov 25, 2007 .

a'kum kepada semua

awalan .
ksara : saya lupe aa.. tapi tgh ingat balik . hahah~

ok

dengan adanya konflik atau tekanan , pressure , ia akan mnyebabkan perubahan . perubahan baik atau tidak itu terpulang kepada kita untuk tentukan .
menjadi masalah apabila kita tak menempuhi tekanan atau pressure itu . membiarkan bukan satu solusi . buat tak tahu bukan satu jalan penyelesaian .

kekerapan gempar kat sini meningkat lak . 2 hari lepas tgh lepak tgk anime , gempar . malam tadi tgh dok atas katil memikirkan hari esOk . gempar . pagi ni , penat2 aku kemas umah sat , and basuh baju . aku dok atas katil aje ... gempar agi .

semua berskala kecil . tapi still terasa . macam baru nek rollercoaster 10 kali . kepala pusing . n try aa jalan lurus . (cuba baru tau!!)

so pagi tadi agak kuat aa . aku ingat kejap aje . tapi gegar tak berenti .
"mar!"
"yo2 ... rasa?"
"jOm2 kuar ."

keluar umah , masih gempar skit agi .

seperti biasa selepas gempar yg kuat . semua dok depan tv untuk berita gempar susulan ke . amaran ke . msg semua yg bertggungjawab untuk keterangan . fuhh ....
tadi ok aje .

biarpon gegar seribu kali pon . kalo hatimu tidak gegar . apa gunanya . kita tidak mngambil pengajaran .

"... bOok tiket awal . just balik ble u think is best . "
aduh! . hm . masalah kewangan selalu melanda akhir2 bulan . keadaan ini wujud bila penggunaan wang tidak dibendung pada awal bulan mnyebabkan kesengkekan pada akhir bulan . ayuh menabung untuk mangsa gempar!


masih dalam status blur and berjaga2
jangan mngsalah tafsir perkataan "kompak" . besarkan kan skop . jgn sempitkan minda pada certain perkara atau kejadian .
ayuh kOmpak!

skrang musim sakit . aku dah sakit . boss mess dah sakit . dan ramai kawan2 aku sakit gak . semua takut jadi mngsa denggi aje . sini femes sakit tuh . aduh . seb bek aku dah pi cek . ngn seniOr koAs . menunjukkan aku hnya sakit biasa a.k.a demam padang ( demam mengada ) hihi

aku tau kita ske nk nmpk power . aku tau kita ske nk nmpk lagi bagus dari orang lain . tapi harap2 jgn aa cam . ego laks . cam baget bagus sangat . ske aje nk jeles kan orang . kan best kalo kita kongsi2 benda best . ade cite best , kita kongsi . huhu .
just aku selalu teringat ade pakcik kat surau aku tegur aku tym aku burak2 ngn ham . tym tuh aku tgh gelak2 ngn ham . tambah agi ngn kutuk2kan tidak membina aku . huhuhu ..

"kamu abang? . kecik yek kamu.."
eh..bukan itu yg penting dier cakap .. tapi saje nk cakap . sebenarnya ini
"idup kan cam roda . kengkadang kamu best kat atas . tapi ade masa kamu kat bawah . bila itu berlaku . sape nk bntu kamu kalo bukan orang yg kat atas . sebab itu bila kita kat atas . jgn lupe untuk mlihat merekat yg kesusahan di bawah . tulung sama2 "

"ko lurus bendul yuk uma?"
yup! . lurus sangat . aku mentafsri apa AKU dengar . apa aku NMPK . apa aku DSKSI .
kita kan budak medik . kita bukan budak sastera ke , enjin ke , atau len2 . kita tak perlu kata2 manis , ayat berlapis , atau terselindung , JUST straight to the point . terus aja . mentafsir dari fakta . mentafsir apa yg nyata .

*buzz..
(msg)
"gud mOrning ...bla bla bla..... harap umar sihat . and tenang "
(reply)
*buzz
"pulsa anda tidak mencukupi untuk mnghantar msg ini"


senyum

2 comments:

I - s Y a said...

hurm.........

kuraNg pahAm plak yg pulsa tak mencukupi tuh..

[Alex + umaR] said...

pulsa = kredit

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

 
http://alexumar.blogspot.com is proudly powered by Blogger.com | Template by Agus Ramadhani | o-om.com