Feb 16, 2007

refresh blog~

. Feb 16, 2007 .



a'kum dan salam sejahtera..lama sudah tidak online.
byk rakan yg ku tnya masih byk yg tidak isi bOrang UPU atau ..BKPP kots.camtuh aa..
lagi pon website tuh skrang mmg sukar untuk dilayari.mngkin kerana server yg tidak besar..kalo ramai masuk habis,lain kena tunggu..refresh page byk kali..sampai pukul 4 pg
ade gak yg dah putus asa..
"aku nk jadi cikgu aje aa...ajar tadika"
ikut kemahuan kamulah.apa skali pon yg kamu mahu jadi..pastikan kamu bersungguh2 dalam mencapai nya..

tnya gak along time nk masuk web ni..kenape tak leh
"dulu dah cakap kat gov untuk pasang server baru..tapi mrk tau mahu..tunggu aje aa"
orang IT tau2 aje..

(post nie dah lama dalam draft nk upload gmba bukan men lambat.bukan sebab komp lembab..mmg lmbat.huhu..byk kali aku dah putus asa..last2 dapat gak..cam boss aku kate..internet kat mesia nie..donlod laju..upload perlahan.huh..camtuh laa)

persOalan
adakah pelajar yg amik kos arts , design , benda2 yg menggunakan kemahiran kretiviti yg melampaui batas..kebanykkannya "lembut"?
tnya2 aje..


along call.bile mau balik.aku mahu jmp aiman.rindu gak kat aiman.bkan aiman tuh laa..
aiman farhan abdul hafiz~
menmbah kerinduan si kecil tuh..along leh lak send gamba and video aiman kat sana..hahah..cute2.
kang datang sini..pakcik alex ajar bantai budak!..caya..

pape pon . skrang smua kena berjaga2 . kecurian sangat berleluasan.pecah umah.masuk umah tnp disedari.cam sandman lak..tau2 barang dah ilang..kes ragut mmg byk.depan mata pon ade..
tapi nk buat camne..takkan nk kejar cam dalam iklan METRO tuh.mereka nek motor..daku hnya berkasut sport..hahah..tak mampu..

"pintu konci selalu.."pesan umi

kena berjaga2 sebab duit leh pergi begitu sahaja..tanpa disedari.seminit lepas ade byk..tau2 dah seciput.kena lah aware camne kite berblnja..
"aku bangga dapat bg duit kat parent aku..yer aa dapat gaji..walau pun aku tahu tak seberapa pon aku bg..tapi aku rasa...puas aa" kata shbat aku..
aku tekad..

cite pasal shbt..dalam blog mysara ~
....ever wondered why there are so many terms for the word 'friend'.....

...each word represents the ranking or the level of the relationship, like,for example, 'sahabat' gets the highest ranking.....

selebihnye..singgah blog dia
btul gak..huhu..i am in the blogsphere.
tunggu lagi nnt..masih byk akn berlaku
a'kum

8 comments:

johanendon said...

erm..aku komen?
masih keliru definisi komen..
sebab bukan semua suka komen
ade yang tak suke komen komen
ade yang tak suke kene komen

ntah aa..

tapi..aku nak share bende best ngan orang
kalau tanak dengar
maknenye tak payah aa aku cite

tapi kalau sudi layan...
aku memang suke..

erm..aku ade dengar 3g hi speed broadband
aku dengar ia hebat..
aku dengar gak KBPS die tak mencapai lagi huruf mega

tapi..aku rase..
aku nak cube
sebab bile aku cube
orang lain akan cube..(ye ke)

tu satu...
satu lagi..kenape ye
aku rajin menulis di ruangan komen
tapi langsung tak perna ekspress di blogsphere

aku dan dunia aku
aku komen..

[alex+umar] said...

ko knpe johan?..
ade macam benda tak kena aje..

ade2 aje bnda ko nk prOmote
huhu

aku terima seadanya~

aruzahazzi said...

ade gak yg dah putus asa..
"aku nk jadi cikgu aje aa...ajar tadika"

kalau putus asa... jadi cikgu? pemikiran ape camni. buatkan aku rase nak sepak.

[alex+umar] said...

jgn camtuh skali..
huh..

mereka ingat jadi cikgu tuh senang.
hnya pendapat mereka.

pemikiran camne yg btul aruzahazzi?
ape yg perlu dibtulkan?

huhu..
btulkan apa yg salaH~

ex-IPBMM said...

jadi cikgu tadika kene :
-degree
-blaja 5 tahun( silibus foundation 1 1/2 yrs pack cam budak medic)
-mental dan fizikal strong
-ade niat
-ade minat
-ade semangat

guru oh guru...

aruzahazzi said...

Yap. nak jadi cikgu zmn skrg bkn mcm dulu lepas periksa drjh 5 bleh jd cikgu. u need at least degree skrg. pemikiran org skrg yg mnganggap kerja jadi cikgu tu senang. sepatutnya... kalau x dpt jadi cikgu baru lah fikir nak cari kerja lain.

BERBURU ke padang datar
Dapat rusa belang kaki
Berguru kepala ajar
Ibarat bunga kembang tak jadi
(dedikasi kepada Hari Guru dan guruku tercinta)

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.

Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.
Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulangi ilmu
Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.

USMAN AWANG
1979

memkO said...

suke bangat puisi uh..dulu cm hafal r..

[alex+umar] said...

hmm..

cam best puisi tuh..tapi tak hapal laa.

"Budi yang diapungkan di dulangi ilmu
Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat."

hm..so,sape nk jadi cikgu?..
knp kena jadi cikgu?..

ade kawan saya nk jadi kaunselor..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

 
http://alexumar.blogspot.com is proudly powered by Blogger.com | Template by Agus Ramadhani | o-om.com