Feb 9, 2009

kopi bukan solusi...

. Feb 9, 2009 .


salam'alyk kepada semua blogger . esok exam .
makanya . apa jadi sebelum hari exam? ..

pertamanya , surely mesti ada insan yg akan ajak men bola ptg ...
"cergas kan badan . cerdaskan otak . riadhah . kena seimbang maa...baru ilmu masuk . "
hari2 lain tak nk main . sehari sebelum exam . baru nk men . ok ok .
setiap petang lain tak nk turun men bola , tapi sehari sebelum exam . ajaibnya ... men bola . ok ok

balik2 umah . semua orang akan citer pasal cuti yg akan mendatang . iaitu selepas exam .
dan semua gelak2 ngn lawak dan planning gile kawan . (lawak2)
tapi bagaikan esok bukan exam . macam esok takkan terjadi .
bagaikan esok hari bukan dalam kalendar hidup kita . ok ok

surely malam tu lak mengidam nk makan special2 . tak pon akan makan byk .
tambah pulak ibu Simpang ( nama tempat makan ) baik hati gorengkan picisan untuk dimakan sambil mmbuang masa di meja makan . dan burak2 . bukan pasal esok (exam) ... tapi tentang hari yg lain2nya ..
esok tak wujud ke?

dan lepas penat + kenyang . balik2 umah semua "baru teringat" esok exam . owh ...

tapi dah terlmbat ... ngantuk datang ... dan seterusnya?
huhu .

jangan mudah lupa . lalai . ingat kan . tak susah pon .
kopi bukan solusi , mencegah lebih baik dari mngubati . huh?

"aplikasi itu yg penting . baru tahu/faham ... "

anda tahu faham?


P/s : menantikan janji post " definisi topik blog anda" . nntikan definisinya ...

6 comments:

knaR said...

hee..gempak la cae bomar hadapi exam..sgt2 smart..hehe..

I Am Sparticus. said...

hahah
last minute squeezzeeee.
pecah keplaa~

mnmnur said...

keje last menet membawa kepada 'padan muka'
haha.

ni abg syek kate!
:)

neway gudluck!

Ahmad ibnu Khairuddin said...

Ternyata gejala last minute ini bukan sahaja berlaku di hira' mahupun di malaysia umumnya. Malah di Indonesia sekali ya..

tapi kadang2 sesiapa yg termasuk dalam kancah last minute ini memang bertuah.
karena kadang2 apa yg dibaca dan di hafal last minute itulah yang akan masuk dalam exam lantas mendapat markah yang tinggi2 belaka.

namun, kalau kita fikir jauh, long term.
Ia mungkin juga tidak bertuah.

Karena, kita belajar untuk apa?
Sendiri jawab, sendiri sedar.

nice post..gudluck bomar..
lama x jumpa dan beramah mesra,,hati ini kian merindui 'perangai unik' mu. bahkan hati ini memang membutuhkan ikhwah seperti mu..yang bisa menuntun hati sanubari ini..

hehe..kapan mau pulang?

[ AlexumaR ] said...

salam .
last minute . semua benda jadi ribut . tekanan blaja tuh makin menekan . huhuh .

blaja dari awal pon . last minit . cuak2 gak huhu .

bg saya . tiada tuah . no luck .semua usaha . lain2 itu rezki drNya


"kalo ikutkan luck . tak yah blaja aa aku . hahah"

kamu ke jawa? sudah jadi warga indonesia macam saya? heheh

Ahmad ibnu Khairuddin said...

ana ke jawa jumpa seorang saja warga malaysia di sana.. abg ibrahim zamani..bagus dia dah 'lain'..

syeikh2 hira' lain semuanya jauh di padang seberang laut. tak kesampaian hajat..

maaf..salah bahasa.. bukan bertuah.

tapi rezeki daripada Allah...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

 
http://alexumar.blogspot.com is proudly powered by Blogger.com | Template by Agus Ramadhani | o-om.com