Jul 22, 2012

satu

. Jul 22, 2012 .


SATU RAMADHAN
*aku bersyukur ada dua ramadhan. aku phobia perkataan "SATU"

"masa kita kecil dulu, bukan main seronok nak masuk ramadhan, tap skrang macam biasa aja" kata2 aku dengar saat menahan lapar dan dahaga

pada saat ini,
apa ramadhan ini bg anda?
apa yang seronok anda nanti pada ramadhan?

*tuliskan komen anda. kita semua manusia. sama2 selalu alpa. 


sikit - sikit . bukit menanti
AlexumaR
Cyberjaya





assalamualaikum

setelah setahun mendiamkan diri. insyallah ramadhan ini aku kembali.
*last post was in ramadhan also. mungkin aku ramadhan blogger aje kot.

aku bukan penulis yng terbaik, hnya menulis dgn apa yang termaktub dalam diri. supaya kita ikhlas dengan diri sendiri . insyallah sentiasa diberkati. 

satu ramadhan ini istimewa untuk aku. bukan selalu terpaku depan rumah aku. diam2 ia sampai buat aku tak menentu. fikiran pon bercelaru. tapi tapi pasang muka cool and buat2 tahu.

alhamdulillah itu sahaja mampu aku ucapkan. terima kasih kepada mereka.




3 comments:

Usamah Kamaruzaman said...

uma kembali berblog!! fenomena yg dinantikan

Sakeynahusna said...

Umar! :) Ramadhan Kareem :)
Ramadhan dinanti2kan sebab Allah sediakan bulan ni utk kita,tak tau la org lain,but for me,at least i have Ramadhan to redirect myself yg mungkin dah tersasar jauh,kita seakan dipaksa utk mengingati Allah dlm bulan ni,tp tu la latihan yg kita perlukan sebenarnya
Okay,pjg dah bebel haha
Selamat berpuasa dgn pengertian puasa yg sebenar2nya :)

[ AlexumaR ] said...

sakeynahusna

setiap hari ALlah meletakan solat 5 waktu untuk kita sentiasa aware and berringat.

ramadhan kareem!..insyallah ramadhan ini kita hidupkan dgn amalan2 yg akan berterusan . insyallah~

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

 
http://alexumar.blogspot.com is proudly powered by Blogger.com | Template by Agus Ramadhani | o-om.com